Nyheder

Referat fra kaffem?det.d.2/9 ...

Pulszone-beregner

Teampuls - pulszone - beregner
Beregn dine pulszoner


Pace-tabeller

Teampuls - Pace - tabeller
Pace-tabeller - se dem her


Galleri

Teampuls - Galleri
Se mere klik her


Teampuls - Galleri
www.fitnessfritid.dk

Sommerture i Sydgrønland

Løbsberetning: Leif den Lykkeliges maraton

På årets bedste sommerdag med høj sol og gode temperaturer blev der den 21. august afholdt Leif den Lykkeliges maraton i den lille bygd Qassiarsuk, Sydgrønland. Der var omkring 30-35 løbere med, men kun 10 havde valgt at deltage til maraton. Ruten foregik på fåreholdernes grusveje og blev betegnet som meget kuperet, hvor det højeste punkt var omkring 250 meter.
 
 
 
Starten var rimelig flad og vi fik ”lov” til at løbe på en flad strækning i 5-6 min, hvorefter det bare gik op! Tempoet ændredes helt og lungerne var ved at eksplodere. Efter en længere tur op, gik det selvfølgelig ned og her kunne man få en meget høj fart. Det var vanskeligt at få en fornuftig løberytme under hele turen, da bakkerne var så stejle, at man flere steder måtte gå. På denne varme dag var det nødvendigt med masser af væske og der var væskedepoter med frugt ved cirka hver 5-6 km. Første vendepunkt var ved en fåreholder, der havde en helt utrolig udsigt til indlandsisen. Det så vældig imponerende ud, når man endelig kiggede op fra vejen og pludselig så den smukke natur, man løb i.
 
 
 
 
 
Bakkerne/fjeldene blev ved og ved, og jeg var tæt på at blive straffet for mit hurtige løb nedad. Efter 25 km begyndte det at trække i mine inderste lårmuskler og krampen lurede hele tiden. Jeg havde lært en ny løbeteknik nedad bakke, men inderlårene var ikke forberedt til så meget løb ned af bakke. Jeg prøvede at ignorere småkramperne og heldigvis brød de ikke helt ud.
 
 
 
 Lars ham selv
Ud mod tredje vendepunkt (efter 30 km) troede jeg, at ruten ville flade ud, men det viste sig, at der stadig var en del mindre bakker og at vejen tilstand ikke var så god. Der var mange sten i forhold til de første 30 km og de sidste 12 km blev længere end forventet. Jeg havde ikke meget energi de sidste 10 km og kiggede flere gange tilbage efter min far, som lå bag mig. Men da jeg mødte min far efter sidste vendepunkt ca. 10 min efter mig, kiggede han selv, udmattet, bagud efter næste løber.
Vinder blev Stig Brahe Sørensen i tiden 3t 26m. Jeg blev nummer to i tiden 4t 4m, mens min far blev nummer tre i tiden 4t 15m. Stig sagde efter løbet, at det var det hårdeste maraton, han indtil videre har løbet. Han løber normalt et maraton et godt stykke under tre timer, nærmere de 2½ time.
 
 
 Vinder blev Stig Brahe Sørensen i tiden 3t 26m
Det var et anderledes og hårdt maraton på grund af bakkerne og grusvejene. Energimæssigt var jeg mere kvæstet end normalt, men mine ben blev ikke så belastet så meget som ved et asfalt maraton. Det resulterede i, at mine ben var næsten helt klar 4-5 dage efter, hvilket er lidt udsædvanligt, da mine ben normalt er kvæstet i længere tid efter et marathon.
 
Løbet var den første af sin slags og arrangørerne planlægger, at maratonløbet skal blive en fast del af Greenland Adventure Race. Man kan tilmelde sig til maratonløbet som et endagsløb, hvis ikke man ønsker at deltage i hele racet. Der er også mulighed for at deltage i et ½ maraton eller en 8 km. Man slår ikke sin PR her, men man får sig en oplevelse for livet!
 
 Lars ham selv.
 
Se mere på www.gar.gl, hvis I ønsker at deltage til næste år i august måned.
 
Med venlig hilsen
 
Lars Rasmussen, Team Puls
 
SideWalk webbureau - weblsninger og sgeoptimering