Nyheder

Referat fra kaffem?det.d.2/9 ...

Pulszone-beregner

Teampuls - pulszone - beregner
Beregn dine pulszoner


Pace-tabeller

Teampuls - Pace - tabeller
Pace-tabeller - se dem her


Galleri

Teampuls - Galleri
Se mere klik her


Teampuls - Galleri
www.fitnessfritid.dk

Nyt fra Lars Hovgard pt Indien

 

Hej Teampuls

En lille løbe-update fra min rejse i Indien.
Som i nok kan regne ud er her en god temperatur. Dem som kender mig, ved at det ikke altid passer mig lige godt, men jeg skal jo ikke løbe konkurrencer hernede, så det går alligevel. Temperaturen betyder at jeg løber kl. 6 om morgenen, hvis jeg skal løbe i det fri. Her er der "kun" omkring 25-28 grader. Turene bliver på ca. 8-10 km, tror jeg. Har ikke taget uret med, så kender ikke de præcise distancer. Det bliver til 2-3 ture om ugen.
Lad det være sagt med det samme. Det er lidt anderledes end at løbe i Marselisskoven.

Efter en tur på løbebånd i New Delhi, løb jeg nogle ture i et bjergrigt terræn langs floden Ganges ved en by der hedder Rishikesh. Her løb jeg på bjergveje, hvor der ofte var en fantastisk udsigt ud over floden, bjergne, div. vandfald og landsbyerne. Her mødte jeg enkelte gange en stor gruppe soldater, der også løb om morgenen. Desværre løb de altid den modsatte vej end jeg, så jeg kunne ikke følges med dem. De havde ellers en god motivativator i form af en befalingsmand i jeep, som var bagtrop. Han sørgede for at ingen faldt bagud, ved hjælp af en lang pind. Jeg så dog ikke at den blev brugt, men gætter på at det var det den skulle bruges til. I bedste militærånd råbte de højlydt "goodmorning" i kor, når vi mødtes. Ellers var det en ensom affære at løbe på dette tidspunkt. Ikke megen trafik, men mange folk som sov udenfor deres små huse eller hytter. Jeg skulle også lige finde ud af at passere de mange hunde og aber der var på vejene. Var lidt nervøs de første gange når der sad en flok og gloede på mig, men indtil videre har de ikke gjort andet end at glo eller ignorere mig. Faktisk var der en hund der åbenbart nød mit selskab. Den løb ved siden af mig i 20 min.
Senere løb jeg et par ture i byen der huser Taj Mahal. Her var terrænnet ikke så varieret, men sjovt at løbe med udsigt til sådan et bygningsværk. Her var der flere mennesker på gaden om morgenen og det virker som om Aarhus 1900 har et godt ry på disse kanter. I alle tilfælde smilede, vinkede eller hilste mange, når jeg kommer løbende.
Pt. er jeg i en lille by der hedder Pushkar. Her stod den i dag på bakketræning, da jeg lagde turen omkring et lille tempel på en bjergtop. Herfra var solopgangen meget smuk. På vejen derop mødte jeg så forskellige dyr som påfulge, sværme af guldsmede, grise og selvfølgelig køer, aber og hunde, men dem møder man over det hele. Faktisk er en af udfordringerne at undgå at træde i deres efterladensskaber, når man løber og kigger på alt andet end vejen/stien foran sig. Her var der også folk på gaderne kl. 6 om morgenen, men her grinede de fleste når jeg løb forbi i 1900 trøjen. Ved ikke lige hvad det handlede om?
I de større byer har jeg, som nævnt, løbet på løbebånd i fitnesscentre. En sjov ting ved dette er at det er ret dyrt. Ikke i forhold til i Danmark, men til sammenligning koster én træning i fitnesscenter hernede det samme som 3 overnatninger på det hotel jeg boede på i Rishikesh, 40 colaer på restaurant eller 48 liter kildevand i kiosken.
Da jeg i dag kom hjem efter løbetur i dag købte jeg i kiosken 3 liter vand, en halv liter mangojuice, en pakke kiks og en chokoladebar. Det blev ca. 10 kr. i alt. Selvom det er billigt at spise oppe i klubhuset, så er der altså andre priser hernede.

Jeg har det rigtig godt her i Indien. Her er meget smukt og meget anderledes. Maden er meget lækker. Den har dog indtil videre været næsten 100% vegetar. Det afhænger lidt af, hvilket område man er i tror jeg. Her hvor jeg er nu må der ikke engang indgå æg i maden. Alligevel var der omelet på menukortet i morges. Turde ikke bestille det, men er godt nok lidt nysgerrig efter, hvad den består af, når det ikke er æg? Alkohol er selvsagt heller ikke en mulighed i dette område.
Indtrykkene står i kø, men de oplevelser der ikke handler om løb, må i få når jeg kommer hjem.

Håber i har det godt allesammen. Det er nogle flotte resultater i løber hjem. Skal nok se om jeg kan sende en lille update senere, ellers må i få resten af historierne mundtligt til december, hvor jeg satser på at løbe med jer igen. Helt sikkert som en af de bagerste.

Mange løbehilsner

Lars
 

Postet 14/10 2011

 

SideWalk webbureau © - webløsninger og søgeoptimering