Nyheder

Referat fra kaffem?det.d.2/9 ...

Pulszone-beregner

Teampuls - pulszone - beregner
Beregn dine pulszoner


Pace-tabeller

Teampuls - Pace - tabeller
Pace-tabeller - se dem her


Galleri

Teampuls - Galleri
Se mere klik her


Pulsen bestemmer tempoet.

Pulstræning kan på papiret syntes enkel. Man skal bare løbe med et pulsur og holde pulsslagene på de procenter af maksimum, som der står i træningsprogrammet. Men i praksis er træning efter puls lidt af en kunst. Jeg oplever at de fleste motionsløbere har svært ved at holde pulsen nede. De løber bare, som de plejer. løbeskoen på, og så er de oppe på 75 % af ydeevnen med det samme. 

Man skal vænne sig til de forskellige zoner. Jeg har konstateret gennem tiden, at de der har trænet pulstræning bliver stærkere. De kommer i langt bedre grundform, de får en bedre løbestil, lærer via pulstræningen at kontrollere og disponere deres løb.
 
Når du har fået lavet en makspulstest, og fået regnet pulszoner ud, skal du bruge noget tid at træne de forskellige zoner. Man skal kunne mærke hvordan det føles at være i forskellige zoner. Det kan godt være svært at holde pulsen nede, når det går op, men det er også svært at holde pulsen oppe, når det går ned.
 
Hurtig effekt træning i zone 65 % -70 % af sin ydeevne` er med til at forbedre grundformen, selvom det umiddelbart er lidt langsommere og mindre belastende, end når man selv løber en tur. Når du har vænnet kroppen til at træne i denne zone, så vil du efter få uger præstere langt mere med samme pulsbelastning.
 
Rigtig udført pulstræning har den fordel, at den forøger din udholdenhed, din hurtighed og giver et bedre velbefindende samt færre skader. Desuden kan du undgå overtræning. Med pulstræning kan du aflæse din form meget præcis, pulsen lyver ikke, samtidig træner du netop dit eget niveau.
 
Der er alt for mange der bruger megen tid på en masse hård træning og får for lidt ud af det, netop fordi de springer grundtræningen over. De tør ikke løbe en rolig tur, ja de overtræner faktisk for det meste. Du vil også blive bedre til at disponere din træning uden puls-ur, når du har trænet pulstræning i en periode. 
 
Husk puls-uret er kun et værktøj, det er vigtigt at lytte til kroppens signaler og kunne ignorere puls-uret, når det er nødvendigt.
 
Her vil vi definere tempoet til de forskellige distancer til træning med eller uden pulsur.
 
Det vigtigste træningspas, hvis du vil i topform eller gerne vil forbygge skader.
50 % - 65 % -træning kræver restitution i en eller anden form. Jo hårdere træning er desto mere restitution kræves der for at opnå en formudvikling.
Restitution efter aerob træning er lettes at styre, da det ofte er nok at sove / hvile og restituere glykogende depoter ved at spise kulhydrater.
Aerob træning. Træning hvor de arbejdende muskler tilføres tilstrækkeligt ilt. Denne træningsform er den vigtigste og afgørende for at udføre et langvarigt træningspas. Hovedenergikilden er fedt.
Ved anaerobt arbejde er der længere restitutions tider. Anaerob træning. Træning i høj intensitet, hvor musklerne arbejder uden den tilstrækkelige ilt. Musklerne arbejder uden brug af ilt, og et af affaldsstofferne er mælkesyre i denne proces som ophober sig.
Det er bedre at løbe et restitutions løb end at blive hjemme fordi aktiv hvile får blodomløbet i gang og er med til at vaske affaldsstoffer væk fra musklerne. Samtidig er man knap så stiv i musklerne ved næste træningspas.
Husk at restitution er en betingelse for at blive bedre.
65 % - 70 % - 75 % De lange varighedsløb skal foregå i et tempo hvor du er sikker på, at gennemføre den anførte distance. Tempoet er ikke afgørende men det er vigtigt, at du løber en god behersket træningstur.
 
70 % - 75 % Almindeligt varighedsløb skal foregå i et tempo der passer til distancen, og hvor det ikke føles hårdt at gennemføre træningsturen.  
 
75 % -80 % De hurtige varighedsløb skal løbes en anelse langsommere end 10 km tempo, og et jævnt tempo hele vejen.  
      
80 % - 85 % - 90 % Træningstempoet på intervallerne skal være hurtigere end 10 km tempo, men ikke hurtigere end at træningspasset kan gennemføres.    
 
Hilsen Knud Tønner   
SideWalk webbureau © - webløsninger og søgeoptimering