Nyheder

Referat fra kaffem?det.d.2/9 ...

Pulszone-beregner

Teampuls - pulszone - beregner
Beregn dine pulszoner


Pace-tabeller

Teampuls - Pace - tabeller
Pace-tabeller - se dem her


Galleri

Teampuls - Galleri
Se mere klik her


AT-Træning

AT- træning / anaerob - tærskeltræning. 

Til næsten alle slags udholdenhedssport er AT- træning en af grundstenene for det optimale resultat. Så kort kan det siges. Men du kommer ikke uden om selve grundtræningen.
 
Det er vigtig, at vi forsat træner de forskellige ting som vi gør, hvor restitution er det mest vigtige de første 2 dage efter AT-træning.
 
Den anaerobe tærskel ( AT ) er defineret som det punkt, hvor musklerne begynder at akkumulere ”udskille” laktat altså mælkesyre. En anden definition er at AT svarer til en laktatkoncentration i blodet på 4mMolær. I praksis svarer den anaerobe tærskel til det maksimale tempo, du kan opretholde i ca. en time ”hvis du er i en fornuftig god form ”.
 
Vi kan finde vores AT tærskel ved at bære et pulsur. 20min opvarmning, derefter løber vi
1 times varighedsløb. Den puls du kan opretholde gennemsnitlig i en time er tæt på din AT – tærskel. Hvis du vil være på den sikre side trækker du 2-5 slag fra. Du vil få en bedre effekt ud af din træning når pulsen ligger lidt lavere end for højt.
 
En anden måde du kan anslå din AT er, hvis der sker en ændring i dit vejrtrækningsmønster. Når åndedrættet bliver tungt og du vil have svært ved at tale tydeligt. Måske kan du kun sige ” p i v ”.
 
Hvis du så laver testen over 30 - 40 min. vil pulsen ligge 6-8 slag over din AT i gennemsnit.
Det betyder, at du trækker 6-8 slag fra. Derfor er det vigtigt, at du er vedholdende de sidste 20 min i testen og holder et jævnt pres og pulsen.
 
AT- træning er meget effektiv. Det betyder at du bliver bedre til at holde en høj intensitet og eliminere mælkesyren.
 
Samtidigt træner du også din koncentration, som også er meget vigtig. Det er en meget hård træningsform, som kræver at du er meget klar, har en god grundform og en del erfaring.
 
AT- træningen forgår som forskellige intervaller, hvor den totale varighed er mindst 20min. Med pauser mellem 1-3min. Pauser er mest for at holde koncentrationen, fordi det kan være svært at holde det rigtige pres i længere tid af gangen, især de første par gange.
 
Din AT- tærskel vil variere en del ud fra din træningstilstand. I forskellige tilstande som sygdom eller længere pause og mangel af vedligeholdelse af din AT. Vil din AT variere 10 -15 slag.
 
Det er vigtig at have en god tålmodighed til den slags træning og lytte til kroppens signaler.
 
Træn ikke AT-træning hvis du ikke overholder din restitution.

Af: Knud Tønner Teampuls.
       

SideWalk webbureau © - webløsninger og søgeoptimering